Ramsar

EUROPARC FEDERATION

Parkovi DINARIDI

DanubeParks

DanubeParks

The European Charter for Sustainable Tourism in Protected Areas

SavaParks

euroNATUR

European Stork Villages

Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije

Bio portal

 Posjetite nas na:

Weather by Freemeteo.com

Tradicionalne manifestacije

 

Dan Europskog sela roda u Čigoču
(posljednja subota u mjesecu lipnju)

Sadržaj: izletnički vlak iz Zagreba, biciklijada Sisak – Čigoč, vožnja turističkim brodom, bogat kulturno-umjetnički program, tradicijske igre, edukativni programi, vožnja konjskom zapregom, etnozbirke, obilazak Lonjskoga polja, gastronomska ponuda i dr.

Sisak

 

Dani europske baštine u Krapju
(druga polovica mjeseca rujna)

Sadržaj: izletnički autobus iz Zagreba, biciklijada, bogat kulturno-umjetnički program, likovna radionica, foto radionica, prezentacija tradicijskih obrta, konjske zaprege, športska nadmetanja, gastronomska ponuda i dr.

Sisak

 

LONJA BIKE TOUR
(prva polovica mjeseca lipnja)


Lonja bike tour je biciklijada u organizaciji Parka prirode Lonjsko polje. Vozi se ruta duga 57 kilometara, vijugavom cestom uz živopisna sela uz Savu.
Početak biciklijade kreće u Sunji te se organizirana stajališta s prigodnim popratnim programom i okrjepom nalaze u Čigoču, Mužilovčici, Krapju i Jasenovcu.
Za bicikliste je osiguran i poseban vlak – Lonja bike express, koji kreće iz Zagreba i staje u Velikoj gorici, Lekeniku, Sisku i Sunji.

 

 

FESTIVAL GLJIVA
(druga polovica mjeseca rujna)


Festival gljiva je manifestacija koja se održava u organizaciji Parka prirode Lonjsko polje, a čiji je cilj popularizacija gljivarstva i mikologije među širim slojevima stanovništva na pristupačan i zanimljiv način. Festival gljiva se održava u kombinaciji stručnog (stručna predavanja, izložba gljiva), zabavnog i sajmenog dijela ( štandovi s proizvodima raznovrsnih izlagača). Uz stručni dio, Festival gljiva nudi i raznovrsan i bogat popratni sadržaj.

Sisak

Sisak