Ramsar

EUROPARC FEDERATION

Parkovi DINARIDI

DanubeParks

DanubeParks

The European Charter for Sustainable Tourism in Protected Areas

SavaParks

euroNATUR

European Stork Villages

Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije

Bio portal

 Posjetite nas na:

Weather by Freemeteo.com

Vodič za učitelje

 

>> Edukativni programi za mlade

Autori ovoga vodiča za učitelje bili su polaznici Programa praktične izobrazbe u Parku prirode Lonjsko polje, 2002. godine, a projekt je financirala United States Agency for International Development.

Uspjeh bilo kojega projekta zaštite okoliša ovisi o razini svijesti među općom populacijom. Zbog toga je osnovni cilj ovoga priručnika stvoriti pozitivnu emocionalnu vezu djece s prirodom.

Vodič je namijenjen učiteljima kako bi im bilo lakše odabrati određene aktivnosti, već prema tomu mogu li se izvoditi prije dolaska u park, u samom parku ili nakon posjeta parku. Izbor aktivnosti je raznolik, od intelektualnih zagonetaka do edukativnih igara, kojima smo pokušali prikazati bitne elemente Lonjskoga polja: biljni i životinjski svijet, tradicionalnu drvenu arhitekturu, etnografsku baštinu i raznolikost, kao i značenje poplava za to područje.

Aktivnosti su podijeljene i prema dobnim skupinama djece između 6 i 15 godina. U aktivnosti su uključene ove teme: ekologija, biološka raznolikost, promatranje i istraživanje prirode, problematika onečišćenja prirode, znanstvena istraživanja i vježbe timskoga rada.

Nadamo se da ćete izabrati aktivnosti najprimjerenije Vašim učenicima i da ćete zajedno s njima uživati u upoznavanju ljepota Lonjskoga polja.

Najam bicikala u infocentru centru Krapje