Ramsar

EUROPARC FEDERATION

Parkovi DINARIDI

DanubeParks

The European Charter for Sustainable Tourism in Protected Areas

SavaParksPosjetite nas na:

Weather by Freemeteo.com

Vožnja brodom


>> Vožnja turističkim brodom „KATARINA 1“ NOVO!

>> Vožnja brodom (edukativno-turistička skela) "VODOMAR"

 

 

Vožnja turističkim brodom „KATARINA 1“ – NOVO!

Turistički brod „Katarina 1“ nalazi se na pristaništu u Jasenovcu podno željezničkog mosta i kapaciteta je 70 osoba. Ovaj brod je namijenjen za kružne izletničke vožnje koje su postale jedna od najvećih atrakcija turističke ponude Parka prirode Lonjsko polje. Krstarenje rijekom do ušća Une u Savu, plovidba ispod cestovnog i željezničkog mosta te specifični riječni krajobraz ostaju izletnicima u trajnom i ugodnom sjećanju. Povoljni hidrološki uvjeti omogućuju također i plovidbu rijekom Unom. Posebnu pogodnost plovila „Katarine 1“ predstavlja vrlo veliki prostor palube što tijekom plovidbe omogućava provođenje edukativnih, promotivnih i zabavnih sadržaja kao i gastronomske ponude.

 

 

Vožnja brodom (edukativno-turistička skela) „VODOMAR“

Edukativno-turistička skela „VODOMAR“, koju je projektirao i izradio Zvonimir Marčec iz Drenovog Boka, ima pristanište u Drenovom Boku i Krapju. Dugačka je 15 m a registrirana je na kapacitet 25 osoba te nudi mogućnost ugodne vožnje na rijeci Savi. Atraktivni riječni krajobraz s galerijama vrbe i topole, tradicijske posavske seoske strukture, bogat ptičji svijet, meandri kao i pješčani sprudovi ne ostavljaju nikog ravnodušnim i upravo su idealni za osebujni posavski fotosafari. Istovremeno, iskusni riječni zapovjednik broda otkrit će vam mnoge zanimljivosti o rijeci Savi koje niste znali. Vožnja turističkim brodom traje oko 40 min.


Sve informacije o rasporedu vožnji skelom "Vodomar" možete dobiti ako nazovete infocentar parka na 044/672-080 ili 098/222-080 (Edvard Bogović), a cijene vožnje su istaknute na cjeniku turističkih usluga parka.