stork
Istraži drugačiji svijet

Istraži

eu
eu-flag
eu-kohezija

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija u okviru operativnog programa Konkurentnost i kohezija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

hvala vam na želji da bolje upoznate

Park prirode

Lonjsko polje

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing sed.

vratite se na početnu stranicu
leaf leaf2
home leafs
fly-bug

Vikend

programi

Subotom i nedjeljom nudimo vam programe koji
na jedinstven način spajaju edukaciju i rekreaciju

Vikend obiteljski programi
fly-bug

Prirodne

vrijednosti

Voda i poplave snažno utječu na krajolik te biljne
i životinjske vrste Parka prirode Lonjsko polje

Prirodne vrijednosti
fly-bug

Kulturna

baština

Kulturna baština u Parku prirode Lonjsko polje odraz je
višestoljetnog života ljudi u skladu s prirodom

Kulturna baština
Rekreativni

sadržaji

Jedinstveni posavski krajobraz Lonjskog polja idealno je odredište za ljubitelje aktivnog odmora

mouse
slide

Promatranje ptica

Ptice su danas jedna od najugroženijih vrsta na našem planetu. Park prirode Lonjsko polje sa 250 zabilježenih ptičjih vrsta (od čega 134 gnjezdarice) predstavlja jedno od najvažnijih područja za ptice u Hrvatskoj, a 1989. stavljen na popis Područja važnih za ptice - IBA područja (Important Bird Area).

slide

Vožnja plovilom Vodomar

Čamac edukativno-turistička skela "VODOMAR" ima pristanište u Drenovom Boku. Dugačka je 15 m a registrirana je na kapacitet 12 osoba te nudi mogućnost ugodne vožnje na rijeci Savi.

slide

Najam bicikala

U trećem mileniju bicikl postaje ekološki i praktični način kretanja, ali i znak zdravog načina života. Obogatite svoj odmor u Lonjskom polju. Iznajmite bicikle u Parku i uživajte u predivnom posavskom krajobrazu.

slide

Najam kanua

Obogatite svoj odmor u Lonjskom polju kanu safarijem. Vožnja kanuom prilagođen je svakoj dobi i ljudima s različitom fizičkom kondicijom.

slide

Vožnja brodom

Turistički brod „Katarina 1“ nalazi se na pristaništu u Jasenovcu podno željezničkog mosta i kapaciteta je 70 osoba. Ovaj brod je namijenjen za kružne izletničke vožnje koje su postale jedna od najvećih atrakcija turističke ponude Parka prirode Lonjsko polje.

slide

Pješačke staze

Ova pješačka staza kreće iz Prijamnog centra Krapje u pravcu pašnjaka Orlinci. Na prvoj zaustavnoj točki moguće je vidjeti gater gdje možete promatrati i fotografirati genetski čiste turopoljske svinje.

slide

Biciklističke rute

Cikloturističke rute u Parku prirode Lonjsko polje, koje povezuju Posavinu s Moslavinom i Pounjem, lagane su i ugodne za vožnju, pogodne za obiteljski turizam i rekreaciju.

slide

Prelazak rijeke Save tradicijskom skelom

Na području Parka prirode, prelazak preko rijeke Save moguć je i skelom. Danas su u funkciji još dvije tradicionalne skele, u selu Kratečko i u selu Lukavec (kod Gušća).

slide

Vožnja čamcima na solarni pogon